Cliëntenraad

Cliëntenraad St. Anna
Besluiten die bij St. Anna worden genomen hebben vaak invloed op het leven dat onze cliënten leiden. Via de cliëntenraad kunnen cliënten meepraten over deze besluiten. Dit medezeggenschapsorgaan bestaat uit een bewonersraad (zeven leden) en een verwantenraad (zes leden). De cliëntenraad vertegenwoordigt bewoners die het moeilijk vinden om hun eigen mening te geven. De raad denkt mee, praat mee en beslist mee over zaken die een grotere groep cliënten aangaan en over beleidszaken die betrekking hebben op de organisatie.

Cliëntenraad St. Anna

Zeer gedreven zijn ze. Bas en Danny, allebei sinds twee jaar lid van de Cliëntenraad. Ze wonen allebei bij St. Anna en zijn samen na een lange training de Mont Ventoux op gefietst. Een geweldige prestatie. Het typeert hun doorzettingsvermogen. Bas werkt bij Park Piahoeve, op de grafische afdeling (Grafimedia) en bij de Jumbo in Heel. Hij is Ajax-fan. Danny is vijf dagen in de week ramenwasser en loopt stage bij het facilitair bedrijf dat verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen op de centrumlocatie van St. Anna. Hij dart veel en is supporter van Feyenoord.

Bas en Danny werken iedere dinsdagochtend voor de cliëntenraad. Dat vinden ze belangrijk werk. Zo hebben ze laatst alle woongroepen op de centrumlocatie bezocht om de bewoners te vragen wat ze vonden van de maaltijden die werden geserveerd. "De meerderheid vond dat het eten wel lekker was", legt Bas uit, "maar dat sommige gerechten toch voor verbetering vatbaar waren. Die opmerkingen hebben we met de medewerkers van de keuken besproken." Een ander verbeterpunt was het onderhoud van de tuinen bij de woningen. "Dit hebben we met de directeur besproken", leggen Bas en Danny uit. "Hierdoor worden de tuinen nu nog beter bijgehouden."

De bewonersraad en een verwantenraad overleggen over allerlei zaken, zoals bijvoorbeeld over nieuwe werkplekken in de dagbesteding. Daarna geeft de hele cliëntenraad  een advies. Bas en Danny overwegen zich volgend jaar voor een nieuwe termijn verkiesbaar te stellen. "Voorlopig zijn we nog niet klaar!"

Deel deze pagina op