MijnMening!

Mijn Mening St. Anna MijnMening!
Wat vindt uw zoon, dochter of gezinslid van de zorg en de begeleiding van St. Anna? Het meten van tevredenheid van onze cliënten vinden wij erg belangrijk, een graadmeter voor onze kwaliteit van zorg. Daarom gebruiken we MijnMening!

MijnMening! is een online vragenlijst die kan worden afgestemd op alle communicatieniveaus. De vragen worden ondersteund met geluid, foto’s, picto’s en filmpjes. Dit maakt het invullen van de vragen niet alleen eenvoudig, maar ook leuk. Een bijkomend voordeel is dat het voor cliënten op deze manier niet belastend is om hun mening te geven. En hierdoor kunnen we tevredenheid periodiek bijhouden. Een cliënt kan de vragenlijst zelf invullen óf met ondersteuning van de persoonlijk begeleider. In het laatste geval kunnen cliënt en begeleider meteen concreet afspreken wat er gedaan kan worden aan eventuele ontevredenheid.

De methodiek van MijnMening! genereert naast individuele uitkomsten ook cijfers voor de groep, op clusterniveau en voor de hele organisatie. Deze resultaten bespreken we in de bewonersraad en Grote Vergaderingen. Dit betekent ook dat ze meteen worden opgepakt als actiepunten!

De validiteit en betrouwbaarheid van de MijnMening!-methodiek is onderzocht in samenwerking met de Universiteit van Utrecht. De methodiek is opgenomen in de waaier cliëntervaringsinstrumenten (pijler 2B) van de VGN.

In bijgevoegd PDF bestand zijn de resultaten van mijn mening 2017 weergegeven.

Deel deze pagina op