Waar is het te doen?

Om u een beeld te geven van waar bepaalde activiteiten bij St. Anna plaatsvinden, hebben we enkele interessante locaties voor u op een rijtje gezet. Helemaal onderaan de pagina kunt u bovendien de plattegrond van onze centrumlocatie in Heel bekijken.
Park Piahoeve
Park Piahoeve
Park Piahoeve is veel meer dan de kinderboerderij van St. Anna. Hier verzorgen cliënten de dieren. Ze werken in de groenvoorziening, onderhouden de moestuin en staan klaar voor de gasten van het theehuis. Creatieve cliënten zijn vaak aan de slag in het atelier. Hun producten verkopen ze vervolgens zelf in het winkeltje. Park Piahoeve is geopend voor bezoekers en een begrip in de wijde omtrek van Heel!
Fitnessruimte
Fitnessruimte
Cliënten van St. Anna kunnen gedurende hun dagprogramma gebruik maken van een moderne fitnessruimte op het eigen terrein. Deze ruimte is uitgerust met moderne fitnessapparaten en toestellen die cliënten de mogelijkheid geven om te bewegen en te sporten op hun eigen niveau. Afhankelijk van de gestelde bewegingsdoelen heeft elke cliënt van St. Anna zijn eigen trainingsprogramma.
Uniek
Uniek

Uniek in Maasbracht is een combinatie van een lunchroom, cadeaushop en atelier. Dagelijks vinden cliënten hier een zinvolle daginvulling. Ze bedienen de klanten in de lunchroom, maken creatieve cadeaus in het atelier en verkopen die vervolgens in de cadeaushop. Aan de slag gaan bij Uniek past naadloos in onze filosofie over maatschappelijke participatie van cliënten.

 Klik hier om naar de webpagina van Uniek te gaan...

AnnaFit
AnnaFit
AnnaFit is de eerste virtuele fitnessruimte voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. In de AnnaFit-ruimte op de centrumlocatie van St. Anna kunnen cliënten op een interactieve manier bewegen. Zo hebben we een virtueel oefenprogramma met een 3D-camera die de bewegingen van de cliënt waarneemt en projecteert. Omdat cliënten op een beeldscherm zien wat ze doen, is het veel motiverender dan ‘droge oefeningen’. Hierdoor houden ze de oefeningen langer vol en ervaren ze direct hun succesbeleving.
Muziekstudio
Muziekstudio
Voor cliënten met een verstandelijke beperking vormt muziek een grote uitlaatklep. Individueel of in groepsverband muziek maken is een activiteit waar cliënten naar uit kunnen kijken en die enorm bevrijdend kan werken. Ook voor cliënten met een ernstige meervoudige beperking, die het bijvoorbeeld erg ontspannend vinden om de klanken van bepaalde instrumenten te horen of tonen te voelen. Daarom heeft St. Anna zijn eigen studio, waar dagelijks activiteiten op het gebied van muziektherapie plaatsvinden.
Café Allerhandj
Café Allerhandj
Café Allerhandj is de algemene ontmoetingsruimte op de centrumlocatie van St. Anna. Hier komen cliënten bij elkaar om deel te nemen aan de meest uiteenlopende activiteiten: van themafeesten tot bioscoopvoorstellingen en van kienwedstrijden tot karaoke-avonden. Alle denkbare faciliteiten aanwezig: een beamer, een groot scherm, een professionele geluidsinstallatie, een mediatheek en... een bar!
Wilgbad
Wilgbad
Het Wilgbad is een klein zwembad waar we Watsu-zwemmen aanbieden. Deze methodiek is met name geschikt voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Wervelkolom, gewrichten en spieren worden losgemaakt en blokkades in de energiebanen opgeheven. Voor iemand met spier- en gewrichtsproblemen werkt Watsu versoepelend en pijndempend.
Restaurant
Restaurant
Vlak naast de ingang van ons hoofdgebouw vindt u het trendy restaurant van St. Anna. Hier kunnen cliënten, medewerkers en bezoekers gezellig een hapje eten. Op deze manier komen dagelijks verschillende groepen met elkaar in contact tijdens de lunch. Dat levert altijd een unieke sfeer op!
KLEIER&ZO
KLEIER&ZO
Op de centrumlocatie van St. Anna ligt KLEIER&ZO, een tweedehandskleding en lifestyle winkel die wordt gerund door onze eigen cliënten. Hier kunnen andere cliënten - maar natuurlijk ook bezoekers van buiten St. Anna - dagelijks terecht voor leuke kleding en decoratieve artikelen voor in huis. Breng ook eens een bezoek aan KLEIER&ZO!
Deel deze pagina op