Op weg naar zelfstandig wonen

Op weg naar zelfstandig wonen St. Anna
Wilt uw zoon, dochter of gezinslid op zichzelf gaan wonen? Dan kan St. Anna wellicht helpen. We begeleiden jongeren en (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking op weg naar zo zelfstandig mogelijk wonen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld wonen in een appartement op onze centrumlocatie of gekoppeld aan een groepswoning in de wijk. Daarnaast heeft St. Anna De TOETS.

De TOETS huurt een appartement waarin uw zoon, dochter of gezinslid kan gaan wonen. Een persoonlijk begeleider biedt hierbij ondersteuning. Want hoe regel je dat bijvoorbeeld met school of werk? Hoe ga je om met vrienden en hoe kun je overzicht houden op het huishouden en je geld? Al deze vragen en meer kunnen worden besproken met de persoonlijk begeleider.

Op weg naar zelfstandig wonen St. Anna

Als je bij De TOETS wilt komen wonen, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo vinden we het belangrijk dat bewoners een vaste daginvulling hebben. Ook hierbij kan de persoonlijk begeleider helpen. De TOETS biedt twee jaar lang ondersteuning. Als de bewoner en de persoonlijk begeleider na twee jaar inschatten dat de bewoner zelfstandig kan gaan wonen, dan zetten we het huurcontract van het appartement op zijn of haar naam. Ook hierna kan de bewoner begeleiding blijven krijgen.

Deel deze pagina op