Wat kun je bij ons doen?

Bij St. Anna kun je vrijwilligerswerk doen dat bij je past. Om je een indruk te geven van de mogelijkheden hebben we verschillende vormen van vrijwilligerswerk voor je op een rijtje gezet. Activiteiten die uiteenlopen van kunst en muziek tot facilitair en techniek. Samen vinden we altijd een activiteit die aansluit op jouw vaardigheden en interesses.

Is je interesse gewekt? Laat ons dan weten dat jij iets voor de cliënten van St. Anna kunt betekenen. Je kunt je contactgegevens vrijblijvend achterlaten via dit formulier.

Agrarisch en groen
Agrarisch en groen
Heb jij groene vingers en vind je het leuk om samen met cliënten de handen uit de mouwen te steken in de buitenlucht? Dan kun je bijvoorbeeld bij Park Piahoeve aan de slag. Bij de boerderij hebben cliënten uiteenlopende taken, bijvoorbeeld het voeren van de dieren en het schoonmaken van de hokken. Achter de boerderij ligt een tuin met snijbloemen die tot boeketten worden verwerkt en last but not least is er nog een heel stuk grond waar groente en fruit wordt geteeld. Daarnaast heeft St. Anna nog een tuinploeg die al het groen onderhoudt op de centrumlocatie in Heel.
Facilitair en techniek
Facilitair en techniek
Hou je van aanpakken en vind je het een uitdaging om samen met cliënten klussen te klaren? Denk hierbij aan het uitvoeren van kleine klusjes op de centrumlocatie, zoals het verwisselen van een lamp, het repareren van meubelstukken of het verven van een muurtje. Verder kun je op logistiek gebied aan de slag. Bijvoorbeeld door samen met cliënten het wasgoed of andere spullen te bezorgen met een elektrisch busje. Ook kun je cliënten begeleiden bij het uitvoeren van licht productiewerk. Daarnaast hebben we een fietswerkplaats, waar cliënten eenvoudige reparaties uitvoeren. Echt werk dat enorm betekenisvol is voor het gevoel van eigenwaarde van de betreffende cliënten.
Communicatie en media
Communicatie en media
Loop jij in je vrije tijd geregeld met een video- of fotocamera rond? Dan kun jij wellicht onze afdeling Grafimedia ondersteunen. Hier werken cliënten aan uiteenlopende audiovisuele producties, van registraties van evenementen tot de video's die op deze website zijn geplaatst. Daarnaast maken ze een blad dat periodiek binnen St. Anna wordt verspreid: het Annablaedje. Heb je redactionele vaardigheden, kun je goed overweg met programma's op de computer of vind je het gewoon leuk om onderdeel van een redactie uit te maken? Dan ben jij wellicht de vrijwilliger die we zoeken!
Kunst en muziek
Kunst en muziek
Voor cliënten van St. Anna vormen kunst en muziek een grote uitlaatklep. Een schilderij maken, met keramiek aan de slag, dansen of in groepsverband muziek maken: het zijn activiteiten waar cliënten naar uitkijken en die enorm bevrijdend kunnen werken. Ook voor cliënten met een ernstige meervoudige beperking, die het bijvoorbeeld erg ontspannend vinden om de klanken van bepaalde instrumenten te horen of tonen te voelen. Ben jij creatief ingesteld en wil je je hobby delen met de cliënten van St. Anna? Dan horen we graag van jou!
Sport en recreatie
Sport en recreatie
Ook de bewoners van St. Anna doen graag leuke dingen in hun vrije tijd: lekker wandelen, een terrasje pikken, gezellig naar de stad. Maar denk ook aan boodschappen doen en daarna gezellig samen koken. Of een fietstocht maken, naar een voetbalwedstrijd gaan of een activiteit beoefenen in clubverband. Door onze vrijwilligers krijgen bewoners vaker de kans om iets leuks te ondernemen. Geeft het jou een goed gevoel om een cliënt geregeld in het zonnetje te zetten? Dan horen we graag van je. Ken je een vriend of vriendin die dit ook hartstikke leuk vindt? Meld je dan gewoon samen aan!
Horeca en dienstverlening
Horeca en dienstverlening
Heb je horeca-ervaring, staat klantvriendelijkheid bij jou hoog in het vaandel en vind je het leuk om jouw kennis en ervaring te delen? Bij de lunchroom van Uniek in Maasbracht staan cliënten in de keuken en serveren ze zes dagen per week overheerlijke lunchgerechten. Bij Park Piahoeve in Heel zijn ze onmisbaar bij het reilen en zeilen van het theehuis. Maar ook op andere vlakken zijn onze cliënten erg dienstverlenend ingesteld: zo werken ze in een copyshop en begeleiden ze bezoekers die zich melden bij de receptie naar de juiste locatie op ons terrein in Heel. Of zijn ze verkoper in onze tweedehandskleding en lifestyle winkel. Geef jij onze cliënten graag een steuntje in de rug bij het uitvoeren van deze werkzaamheden?
Zorg
Zorg
De zorg verandert, maar persoonlijke aandacht zal altijd van onschatbare waarde blijven. Als vrijwilliger kun je een belangrijk verschil maken in het leven van een cliënt. Een praatje maken over het weer, samen door een fotoalbum bladeren en herinneringen ophalen of voorlezen uit een boek. Het lijken misschien kleine dingen, maar ze kunnen een enorme stimulans geven aan de beleefwereld van een cliënt. Wil jij op deze manier van betekenis zijn voor één of meerdere cliënten van St. Anna? Maak dan vrijblijvend een afspraak met onze vrijwilligerscoördinator via de link aan de bovenkant van deze pagina.
Deel deze pagina op